Wat is een nodig voor een wintersport vakantie

Dat is makkelijk te beantwoorden. Het belangrijkste dat je nodig hebt is sneeuw. Zonder sneeuw geen wintersport vakantie. Een berg of twee is ook wel handig om te hebben wil je een beetje spannende wintersport activiteiten doen, zoals skiën of snowboarden. Bobsleeën en schansspringen worden ook op een bergparcours gedaan. Naast de voornoemde sporten kun je ook langlaufen, dat kan in de bergen maar dit kun je ook doen op een gelijkvloers parcours.

Welke sport kan ik snel leren
Langlaufen is een sport die je makkelijk kunt aanleren, ook op latere leeftijd. Denk echter niet, dat het een simpele sport is. Langlaufen is behoorlijk zwaar. Je gebruikt al je spieren en verliest veel calorieën. Skiën is ook redelijk eenvoudig aan te leren. In Nederland kun je op diverse locaties les krijgen in zowel skiën als snowboarden. Snowboarden is al moeilijker te leren. Het hoeft  geen probleem te zijn als je redelijk sportief bent en een goede  balans hebt.  Bobsleeën en skischans springen zijn meer sporten voor de professionele sporter.

Welke materialen heb je nodig voor skiën of snowboarden
Wil je gaan skiën, dan heb je in ieder geval een paar ski’s nodig met bijbehorende stokken. Daarnaast heb je een paar ski schoenen nodig die passen in de sluiting van je ski’s. Ook geschikte kleding is nodig. Met thermokleding onder je skipak heb je het al redelijk warm. Ook handschoenen, een sjaal , muts en skibril is een must. Voor snowboarden heb je dezelfde kleding nodig als voor skiën. Alleen in plaats van een paar ski’s gebruik je een snowboard. Dit is eigenlijk een grote brede plank waarop je met twee voeten staat. Ook hierop zitten sluitingen waarin je schoenen vastklikken. Gebruik je bij skiën stokken als hulpjes bij snowboarden gebruik je je lichaam. Zowel voor het afzetten, het sturen als in balans blijven.

Kan ik mijn ski-uitrusting ook huren Gelukkig kun je in de meeste ski gebieden ook je uitrusting huren. Het is belangrijk dat je schoenen goed zitten en passen in de sluiting. Neem je tijd om goed te passen. Het voordeel is dat je niet je uitrusting hoeft mee te slepen. Als dit geen probleem is kun je ook in Nederland je uitrusting huren.