SkiWelt Widler Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is één van de meest populaire skigebieden voor Nederlandse skiliefhebbers. Dit is niet geheel vreemd want het gebied heeft namelijk alles waar je ook maar naar op zoek kunt zijn als skiliefhebber. Het is een groot en gevarieerd skigebied met veel gezellige berghutten, voldoende leuke dorpen en spetterende après-ski.

skigebied

Ligging

In het hart van de Kitzbüheler Alpen ligt het skigebied en dit skigebied is het grootste aaneengesloten skigebied in heel Oostenrijk.

Moeilijkheidsgraad

In dit deel van Oostenrijk zijn de bergen niet heel erg steil. De bergen zijn glooiend, bijna heuvelachtig. Het overgrote deel van de pistes in het skigebied zijn blauw en rood. Voor de jonge skiërs zijn er veel speciale pistes met eigen liftjes waardoor het gebied een hoog familieskigebied-gehalte heeft. De hoogtes in het skigebied varieert tussen de 620 en 1957 meter waardoor het gebied niet altijd zekerheid op sneeuw biedt. Om toch te kunnen skiën beschikt het gebied over ongeveer 1400 sneeuwkanonnen. In Westendorf en in Söll kun je op een aantal avonden ook in het donker een afdaling maken op een verlichte helling.

Snowboarders kunnen terecht in het speciale funpark bij Westendorf. Het Boarders Funpark playground is gesplitst in een beginnersdeel en een gedeelte voor professionals waardoor ieder zijn eigen niveau kan hanteren zonder iemand in de weg te zitten.

Zomermaanden

Ook tijdens de zomermaanden is er voldoende te beleven in het gebied. Zo is er in het gebied ruim 700 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden met schitterende uitzichten. Er zijn meer dan 20 berghutten die speciale ontbijtarrangementen hebben waar u zomers met een schitterend uitzicht kunt genieten van speciale ontbijten.

Ook voor de actievere toerist zijn er volop mogelijkheden in het gebied. In het gebied is ongeveer 400 kilometer aan mountainbike routes te vinden en het is mogelijk om te paragliden vanaf de bergen:

  • Hohe Salve
  • Hartkaiser
  • Brdanstadl
  • Choralpe